Trafik Kazası Tazminatı Ne Kadardır? Nasıl Hesaplanır?

Ülkemizde ve dünyada yükselen nüfus artışı ve hayat standartlarına paralel olarak trafikte kullanılan araç sayısı ile kişi başına düşen araç sayısı ciddi miktarlarda arttı ve artmaya devam ediyor. Yetersiz eğitim, denetimlerdeki aksaklıklar ya da başka herhangi kusurlar sonucu da her gün onlarca yaralanmalı ya da ölümlü trafik kazaları meydana geliyor. Bu kazalarla ilgili bilmeniz gerekenleri aşağıda maddeler halinde sıralıyoruz. Bunun dışında herhangi bir soru ya da sorununuz için bize ulaşabilirsiniz.

Ölümlü trafik kazaları ülkemizde sıkça yaşanmaktadır. Bu tip kazarladan sonra vefat eden şahsın yakınları bazı konularda tazminat alma hakkına sahiptir. Bunlar başta destekten yoksun kalma tazminatı olmak üzere cenaze ve defin gideri, vefat eden şahsın vefatına kadar yapılan tedavi ve diğer masraflar, kazaya karışan aracın uğradığı hasarın maddi değeri gibi başlıklar altında ifade edebilebilir.

Yaralanmalı trafik kazalarında ise durum daha farklıdır. Burada kazadan etkilenen kişi yaşamını sürdürmeye devam ettiği için destekten yoksun kalma tazminatı alma hakkı yoktur. Bununla birlikte  uğranılan zarardan birinci derecede etkilenen yaralı şahıs, yaptığı tedavi giderleri, hastane de evinde yattığı sürede çalışamadığı için mahrum kaldığı gelirlerin tazminini talep edebilir. Ayrıca kazadan etkilenen kişi, kaza sonrası yaşanan süreçte yaşananlar için manevi tazminat alma hakkı da kazanabilir.

Eğer kaza geçiren kişiden kısmı ya da tamamen felç, uzuv kaybı ya da icra ettiği meslekte belli oranlarda çalışma gücünü kaybedenler, ileriye yönelik olarak iş göremezlik tazminatı almaya hak kazanırlar. Kazada eğer aracınız zarar görmüşse, zarara sebep olan şahıs ve sigortacıdan maddi zararları talep etmek de mümkündür.

Bu bilgiler ile kolaylıkla eksper raporu sorgulanabilmektedir. Detaylı bilgi almak için 0216 939 39 30 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Bu yazıyı paylaşın

1
e
H
0
P
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
Yardım Alın