Kaza Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

Dikkatsizlik veya trafik kurallarını ihlal neticisinde birçok trafik kazası yaşanmaktadır. Kazaya karışan sürücüler, eğer yaşadıkları kazalar sadece maddi hasarlar meydana gelmişse kaza tespit tutanağı ile polis çağırmadan problemi çözebilirler. Kimi zamanda anlaşılmalı bir şekilde hazırlanması gereken bu tutanak üzerinde iki taraf fikir birliğine varamaz. Bu durumda da polis ya da jandarma çağırılarak, onların eşliğinde bir rapor hazırlanır. Bu durumda da polis ya da jandarmanın hazırladığı tutanak geçerli olur. Kaza kusur oranının belirlenmesinde, kaza teppit tuanağı olması şarttır ve kazaya karışan iki taraf sürücü de bu tutanağı imzalamadır.

Kusurlu taraf belirlendikten ve kusur dağılımı yapıldıktan sonra kusurlu taraf ya da her iki taraf kusur oranı için itirazda bulunabilir. Bu işlem için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.

  • Kusur oranları belirlendikten sonra,   itiraz etmek için 5 iş günü içerisinde itiraz hakkınızı kullanmalı ve sigorta şirketine başvuruda bulunmalısınız.
  • Kusur oranına itiraz yalnızca sürücüler tarafından yapılmamaktadır. Eğer sigorta şirketi Tramer’in belirlediği kusur oranıyla hemfikir olmazsa, Tutanak Değerlendirme Komisyonu’na başvuruda bulunabilir.
  • Her iki durumda da Tutanak Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilen kusur oranı dağılımında nihai karar burada sonuçlanır. Komisyondan çıkan karar neticesinde yasal olarak 8 iş gününde tazminat ödemeleri gerçekleşmektedir.

Bu konuda ya da aklınıza takılan herhangi bir konuda bizden detaylı bilgi almak için 0507 079 29 29 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Bu yazıyı paylaşın

1
e
H
0
P
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
Yardım Alın