Ticari Gelir Kaybı
Ticari Gelir Kaybı Nedir?
Biz Haklı Kaza olarak ticari gelir kaybınıza da çözüm üretiyoruz ve şoförlerin yevmiye kayıplarına son veriyoruz! Detaylı bilgi için çalışma arkadaşlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Ticari araçların, kusuru olmadığı bir kaza sonucunda onarım için serviste yattığı süre boyunca uğranılan ekonomik kayıp da temin edilebilmektedir.
Bu kanuni bir haktır; ancak genelde şirketler bu durumu es geçmektedir. Bir kaza sonucunda nasıl aracınız hasar görüp hasar bedeli alınabiliyorsa, dolaylı bir zarar olan ticari kayıp da hasara sebebiyet olan taraftan alınabilmektedir.
Aynı şekilde bireysel yapılan kazalarda da ikame araç bedelleri de sigorta karşılamaz ise karşı tarafın sigorta şirketinden alınabiliyor.
Ticari Gelir Kaybı Tazminat Davası Nasıl Açılır?
Ticari kazanç kaybı tazminatı davası açmadan önce karşı taraf ile anlaşma sağlamak en sağlıklı yoldur. Fakat bu anlaşma sağlanamaz ise kaza tespit tutanağı, araçta oluşan hasarı gösteren hasar tespit raporu ve aracın kullanılmadığı süre zarfınca oluşan ticari kazanç kaybının bilirkişi raporu ile belirlenmesi ve mahkemeye ibraz edilmesi gerekir.
Kazada alınan hasar ile ilgili yeterli bir belge ortaya sunulamıyorsa, bu gibi durumlarda Borçlar Kanununun 50. Maddesine göre uygun bir tutar belirlenir ve kaza sonucu ticari kazanç kaybı yaşayan tarafın mağduriyetinin giderilmesi amaçlanır. Ticari kazanç kaybı için dava açma süresi 2 sene ile sınırlıdır. Eğer bu süre içerisinde dava açılmaz ise zaman aşımına uğrar.
Ticari Kazanç Kaybı Davasında Zaman Aşımı Ne Kadar?
Ticari kazanç kaybı davası açmak için belirlenen zaman aşımı süresi olarak 2 senedir. Yani karışmış olduğu kaza sebebiyle ticari kazanç kaybı yaşayan kişi ya da kurumların kaza tarihini takip eden 2 senelik süreçte mutlaka davayı açmış olmaları gerekir.
Biz Haklı Kaza olarak ticari gelir kaybınıza da çözüm üretiyoruz ve şoförlerin yevmiye kayıplarına son veriyoruz! Detaylı bilgi için çalışma arkadaşlarımızla iletişime geçebilirsiniz.